ÅBEN SKOLE & FREMTIDENS SKOLE 

ÅBEN SKOLE


Når man arbejder med autentiske læringsforløb, er det nødvendigt at eleverne får mulighed for at løse og eksperimentere med problemer og udfordringer fra den verden udenfor skolen. Ideen med åben skole er at erhvervsliv, foreninger og kommuner etablerer et samarbejde, for herved at øge autenciteten i læringen. 
 

Eksempel fra Roskilde, 2016
Som en del af Projekt åben skole i Roskilde, er der løbende blevet skudt videoer af de lærende partnerskaber i aktion. Derudover er der blevet udarbejdet to artikler omhandlende udeskoledidaktik (Tim Krat) og brugen af Mantle of the Expert-metoden i en Åben Skole-sammenhæng (Luke Abbott/Autens). 

Lærende partnerskaber - Lynghøjskolen og Åben Dans

Lærende partnerskaber - Roskilde Bibliotek, Roskilde Museum, Himmelev og Hedegårdenes Skole

Lærende partnerskaber - Museet for SamtidsKunst & Absalons Skole

 

 

 

 

Dette website er udviklet af Autens for at dele ressourcer som led i Høje Taastrup Kommunes projekt ”Fremtidens skole”. Projektet muliggøres af støtte fra A.P. Møller & Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål. 

 

Autens's rolle er at støtte kommunens 700 lærerne og pædagoger i at udbygge deres værktøjskasse og kompetencer til at arbejde med innovative, autentiske læringsforløb som væsentlig praksisform. Det er websitets fokus.

Websitet er udviklet af Autens. Alle rettigheder tilhører Autens.

www.autens.dk.

 Autens, Algade 34, 1. th., 4000 Roskilde

 

Mannaz og Københavns Professionshøjskole arbejder sideløbende med kompetenceudvikling for teamkoordinatorer, faglige vejledere og skoleledelserne.